ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΕΝΑ ΡΟΛΟΙ

Όταν πρόκειται για την επιλογή ενός ρολογιού, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ένα μέγεθος δεν ταιριάζει σε όλους. Ως εκ τούτου, όταν αγοράζετε ένα ρολόι, πρέπει να ξέρετε πώς να επιλέξετε ένα ρολόι που είναι κατάλληλο για τον καρπό σας. Αν και δεν υπάρχουν καθορισμένοι κανόνες ή υπολογισμοί για το τέλειο μέγεθος ή σχήμα για το σκελετό σας, υπάρχουν συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διασφαλίσετε ότι θα καταλήξετε σε ένα ισορροπημένο και αναλογικό κομμάτι. Για αρχή, το ρολόι σας θα πρέπει να αισθάνεται άνετα στον καρπό σας και να είναι αρκετά σφιχτό για να μην γλιστράει, αλλά αρκετά χαλαρό για να μην ενοχλεί το δέρμα σας. Στη συνέχεια, υπάρχουν άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη, όπως το μέγεθος της κάσας, το πλάτος στο λουράκι και το σχέδιο. Μπορεί όλα να ακούγονται λίγο περίπλοκα, αλλά η εύρεση του τέλειου ρολογιού για το μέγεθος του καρπού σας είναι πιο εύκολη από ό,τι νομίζετε και μπορούμε να σας δείξουμε πώς να το κάνετε.

Ποιο είναι το μέγεθος του καρπού μου;

Για να μπορέσετε να βρείτε το κατάλληλο ρολόι για τον καρπό σας, πρέπει πρώτα να γνωρίζετε το μέγεθος του καρπού σας. Το αν ο καρπός σας είναι πολύ λεπτός, μεσαίος ή χοντρός θα επηρεάσει ποια ρολόγια σας ταιριάζουν καλύτερα. Ως εκ τούτου, η αποκρυπτογράφηση σε ποια από αυτές τις κατηγορίες εμπίπτετε αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της επιλογής του σωστού ρολογιού για τον καρπό σας. Μόλις μάθετε το μέγεθος του καρπού σας, θα μπορείτε να επιλέξετε ένα τέλειο ρολόι που φαίνεται υπέροχο και το αισθάνεστε άνετα. Το να γνωρίζετε το μέγεθός σας θα είναι επίσης απίστευτα χρήσιμο εάν θέλετε να ψωνίζετε online, καθώς θα μπορείτε να αγοράσετε ένα στυλ που σας ταιριάζει σωστά χωρίς να το δοκιμάσετε. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να περιορίσετε την επιλογή των σχεδίων σας. Για παράδειγμα, εάν ο καρπός σας είναι λεπτός, μπορεί να θέλετε να επιλέξετε ένα εκλεπτυσμένο ρολόι . Ενώ, αν ο καρπός σας είναι χοντρός, ένα αθλητικό ρολόι μπορεί να γίνει μια πιο κολακευτική επιλογή.

Πώς να μετρήσετε τον καρπό σας

  • Πάρτε μια εύκαμπτη μεζούρα ή λωρίδα χαρτιού.
  • Τυλίξτε το γύρω από τον καρπό σας έτσι ώστε να είναι εκεί που συνήθως κάθεται το λουράκι του ρολογιού σας, το οποίο πρέπει να βρίσκεται ακριβώς κάτω από το κόκκαλο του καρπού.
  • Εάν χρησιμοποιείτε μια λωρίδα χαρτιού, πάρτε ένα στυλό και σημειώστε το σημείο όπου το άκρο συναντά την αρχή της λωρίδας.
  • Ξετυλίξτε το χαρτί και απλώστε το δίπλα σε ένα χάρακα, σημειώνοντας τη μέτρηση.
  • Εάν ο καρπός σας είναι 14-16 cm, είναι πολύ λεπτός. 16-17 cm είναι ένας λεπτός καρπός. 17cm-18cm είναι ένας μεσαίος καρπός και πάνω από 18cm είναι ένας χοντρός καρπός.

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν ψάχνετε για το σωστό ρολόι

Όταν αγοράζετε το τέλειο ρολόι για τον καρπό σας, πρέπει να σκεφτείτε τα βασικά στοιχεία. Η διάμετρος της κάσας, το πάχος της κάσας, το πλάτος στο λουράκι, το υλικό στο λουράκι και οι λεπτομέρειες του ρολογιού είναι όλα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να βρείτε το σωστό ρολόι.

Διάμετρος κάσας ρολογιού

Καθώς τραβάει τη μεγαλύτερη προσοχή, η διάμετρος κάσας είναι σημαντικός παράγοντας κατά την αγορά ενός νέου ρολογιού. Γενικά, οι διάμετροι των ανδρικών ρολογιών κυμαίνονται από 38 mm έως 46 mm. Οτιδήποτε εκτός αυτού του εύρους τείνει να φαίνεται πολύ μικρό ή μεγάλο. Για να βρείτε το τέλειο μέγεθος εντός του εύρους, χρησιμοποιήστε τη μέτρηση του καρπού σας. Εάν ο καρπός σας είναι μεταξύ 14 cm – 18 cm, επιλέξτε ένα μικρό ή μεσαίο ρολόι με διάμετρο 38 mm, 40 mm ή 42 mm. Εάν ο καρπός σας είναι 18 εκατοστά και πάνω, επιλέξτε μεγαλύτερο ρολόι, όπως 44-46 χιλιοστά.

Πάχος κάσας ρολογιού

Η επόμενη σκέψη σας θα πρέπει να είναι το πάχος της κάσας. Κατά γενικό κανόνα, το πάχος της κάσας πρέπει να είναι ανάλογο με τη διάμετρό της. Ως εκ τούτου, το πάχος θα πρέπει να αυξάνεται σε μέγεθος όσο αυξάνεται η διάμετρος. Τηρώντας αυτόν τον κανόνα, θα μπορείτε να επιλέξετε ένα ρολόι με το πιο κολακευτικό πάχος για τον καρπό σας, αρκεί η διάμετρος να είναι κατάλληλη για εσάς. Συνήθως, ένα ρολόι με διάμετρο 38 mm έως 42 mm θα έχει πάχος 7 mm. Αυτά που είναι 44 mm και άνω θα έχουν πάχος περίπου 9 mm ή περισσότερο.

Μέγεθος στο λουράκι ρολογιού

Όσον αφορά το λουράκι, τα περισσότερα ρολόγια με καλές αναλογίες διαθέτουν πλάτος που είναι το ήμισυ της διαμέτρου της κάσας. Επομένως, εάν το ρολόι σας διαθέτει θήκη 42 mm, θα πρέπει να έχει πλάτος στο λουράκι 21 mm. Φυσικά, αυτός είναι απλώς ένας οδηγός και πολλοί  προτιμούν μια πιο φαρδιά ή στενή μπάντα ανάλογα με τα γούστα τους.

Υλικό στο λουράκι

Για να επιλέξετε το τέλειο ρολόι για τον καρπό σας, το υλικό στο λουράκι είναι εξίσου σημαντικό με το πλάτος. Καθώς τα μεταλλικά φαίνονται πιο βαριά και παχύτερα από αυτά που είναι δερμάτινα ή από άλλο υλικό, εμφανίζονται καλύτερα σε μεγαλύτερους καρπούς. Ωστόσο, αυτό μπορεί επίσης να είναι θέμα προσωπικής προτίμησης.

Χαρακτηριστικά στο ρολόι

Λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων δεικτών, χρονογράφων και εμφάνιση αριθμών ή όχι, θα πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη. Το μέγεθος αυτών των στοιχείων και το πόσο εμφανή είναι μπορούν εύκολα να επηρεάσουν το πόσο μεγάλο φαίνεται να είναι ένα ρολόι. Ως εκ τούτου μικρότερα ρολόγια τείνουν να ταιριάζουν καλύτερα στα minimal χαρακτηριστικά, ενώ εκείνα με μεγαλύτερο σκελετό και στυλ δείχνουν καλύτερα με πιο κυρίαρχα χαρακτηριστικά.

Πολύ λεπτός καρπός

Εάν έχετε αδύνατο καρπό, είναι απαραίτητο να έχετε κατά νου τις αναλογίες όταν αγοράζετε ένα ρολόι. Προσπαθήστε να αποφύγετε οτιδήποτε πολύ μεγάλο και ογκώδες, καθώς θα κατακλύσει τον λεπτό καρπό σας και πιθανότατα να φαίνεται άβολο. Συνήθως, ένα ρολόι 38 χιλιοστών προσφέρει την τέλεια εφαρμογή για άνδρες με πολύ λεπτούς καρπούς και 28-29 χιλιοστών για γυναίκες. Αν και αυτή η διάμετρος μπορεί να ακούγεται μικρή σε σύγκριση με άλλα ανδρικά ρολόγια ή γυναικεία ρολόγια αντίστοιχα, θα σας προσφέρει μια ισορροπημένη εμφάνιση. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα κατάλληλο σχέδιο, όπως ένα εκλεπτυσμένο ρολόι για να συμπληρώσετε το μέγεθος του καρπού σας.

Λεπτός καρπός

Εάν έχετε έναν καρπό που είναι λεπτός αλλά όχι μικρός, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα ρολόι που είναι λεπτό και εκλεπτυσμένο χωρίς να φαίνεται κομψό. Για να επιτύχετε αυτόν τον συνδυασμό, δοκιμάστε να επιλέξετε ένα ρολόι που διαθέτει λεπτή θήκη με μέση διάμετρο. Ένα σχέδιο 40 mm για άντρες ή 34-36mm για γυναίκες θα είναι ιδανικό για λεπτούς καρπούς και θα κάθεται άνετα. Όσον αφορά το πάχος, φροντίστε να το διατηρήσετε στα 8 mm ή κάτω. Οτιδήποτε μεγαλύτερο από 8 χιλιοστά μπορεί να προεξέχει πολύ από τον καρπό σας και να φαίνεται ογκώδες και συντριπτικό. Επίσης, να έχετε κατά νου τη συνολική σχεδίαση του ρολογιού όταν ψωνίζετε. Τα λεπτά ρολόγια, τα οποία είναι ιδανικά για λεπτούς καρπούς, τείνουν να δείχνουν καλύτερα με λεπτά λουράκια. Ως εκ τούτου, ένα δερμάτινο λουράκι ή ένα μιλανέζικο λουράκι θα είναι πιθανότατα η καλύτερη επιλογή σας. Ένα ελάχιστο καντράν που είναι απαλλαγμένο από πολλά χαρακτηριστικά θα φαίνεται καλύτερα και στους λεπτούς καρπούς λόγω της απλής εμφάνισής του.

Μεσαίου μέγεθος καρπός

Οι άνδρες ή γυναίκες με μεσαίου μεγέθους καρπούς θα πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς. Καθώς το πλαίσιο τους πέφτει στη μέση του φάσματος, υπάρχουν πολλά ρολόγια που μπορούν να ταιριάζουν στη δομή τους. Συγκεκριμένα σχέδια θα φαίνονται φυσικά καλύτερα από άλλα. Έτσι, αν έχετε μεσαίο καρπό, προσπαθήστε να αποφύγετε ρολόγια που είναι είτε υπερβολικά μεγάλα είτε αρκετά μικρά. Ένα ρολόι που πέφτει στη μέση, όπως ένα με διάμετρο 42 mm για άντρες και 38mm για γυναίκες, θα ταιριάζει καλύτερα στον καρπό σας και θα προσφέρει μια κολακευτική εμφάνιση. Αν και το μέγεθος μπορεί να περιορίσει κάπως την επιλογή σας, θα πρέπει να πειραματιστείτε ελεύθερα με διαφορετικά σχέδια. Είτε σας αρέσει ένα ογκώδες ρολόι με μεταλλικό λουράκι με κούμπωμα είτε ένα πιο λεπτό στυλ με δερμάτινο λουράκι, η επιλογή είναι δική σας.

Μεγάλος καρπός

Ένας χοντρός καρπός απαιτεί ένα μεγάλο ρολόι, αλλά μην παρασυρθείτε πολύ. Το να βρείτε ένα ρολόι που ταιριάζει στο σκελετό σας δεν σημαίνει απλώς να επιλέξετε το πιο χοντρό στην αγορά. Αντίθετα, βάλτε στόχο να εξισορροπήσετε το μέγεθος με το στυλ. Ξεκινήστε επιλέγοντας ένα ρολόι με θήκη 44-46 mm ή ελαφρώς μεγαλύτερη. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίσετε ότι το ρολόι είναι ανάλογο με τον καρπό σας και δεν φαίνεται υπερβολικά μικρό ή μεγάλο. Στη συνέχεια, επιλέξτε το στυλ που σας αρέσει. Τα αθλητικά ρολόγια φαίνονται συχνά καλά σε χοντρούς καρπούς, αλλά δεν αποκλείουν άλλα σχέδια. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το ρολόι που θα επιλέξετε είναι κατάλληλο χοντρό και κατάλληλο στυλ. Ειδικότερα, προσέξτε το πρόσωπο. Ένας ελάχιστος καντράν μπορεί να φαίνεται αραιός και κενός όταν συνδυάζεται με μια μεγάλη θήκη, αλλά ένας με περισσότερες λειτουργίες και μερικά δευτερεύοντα καντράν φαίνεται τέλειος.

Πώς τελικά να επιλέξετε ένα ρολόι για το μέγεθος του καρπού σας;

  • Εάν έχετε λεπτό ή πολύ λεπτό καρπό, επιλέξτε ένα ρολόι με μια μικρή κάσα και ένα λεπτό λουράκι.
  • Εάν έχετε χοντρό καρπό, επιλέξτε ένα ρολόι με μεγάλη κάσα και φαρδύ λουράκι.
  • Τα λεπτά λουράκια , όπως τα μιλανέζικα και τα δερμάτινα στυλ, ταιριάζουν καλύτερα στους λεπτούς καρπούς, ενώ τα πιο χοντρά μεταλλικά  με κούμπωμα ή λουράκι με άλλο υλικό φαίνονται καλά σε μεγαλύτερους σκελετούς.
  • Επιλέξτε ένα ρολόι με μίνιμαλ σχέδιο αν έχετε μικρό καρπό ή ένα με περισσότερες λειτουργίες αν ο καρπός σας είναι μεγάλος.
  • Θυμηθείτε, όταν πρόκειται για πάχος κάσας, τα 6-8 mm είναι ιδανικά για λεπτούς καρπούς, τα 8-12 mm είναι κατάλληλα για μεσαίους καρπούς και τα 14-18 mm θα φαίνονται καλύτερα σε χοντρούς καρπούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *